joi, 21 aprilie 2011

Capitolul II

M-am latit pe cea mai apropiata canapea si am sunat-o pe Sophie :
-Ce faci ma ? m-am adresat pe un ton vesel .
Nu a zis nimic dar in schimb se auzea ' oh da ' si ' inceteaza , doar cateva minute , tt..e roog !' Super moment avea sa si-o traga cu inteligentul de Eric care doar atat il ducea capul , sex , sa isi dea bretonul de emo de trei ori pe minut din ochi intr-un gest teatral si sa fumeze pe la colturi sa nu-l prinda mamica . 
De fapt , cam trebuia sa tac , si eu fumam fara sa ma prinda maica-mea , Beatrice in crezele ei de ras pentru aventurile ei din facultate , nici nu stia ce odor are in casa .
-Lasa-i scula lui Eric si asculta-ma si pe mine doua minute.
-Oh...da , da , sunt atenta .
Am crezut-o pe loc .
-Sunt la mama naibii fata de Hollowstown , nu intreba , nu stiu unde , si nici cand vin , si ma asteptam la putina consolare .
-Doamne , Doamne ! Nicinuaiideecepierzi !
-Tradu .
-Peste doua zile , e o petrecere la Elliot acasa , toata scoala , nici Yolanda nu mai ramane virgina dupa asta. 
Yolanda era tocilara scolii , grasa scolii si ciudatenia ei .
-Multumesc de incurajare , si ce e asa la moda sa nu mai fii virgina ?
-Nu e , dar petrecerea e geniala .
-Aha , distractie placuta .
-Te-ai suparat , nu era o intrebare.
-Bingo ! Paa.
-Sey..
Dar am inchis , imi venea sa plang , fusesem adusa aici fara voia mea si ratam evenimentul vietii .Bajbaiam prin minte cu privire la : in ce bagaj dintre cele o suta imi pusesem tigarile ? 
M-am dus sa cer cheile de la masina , apoi am pasit pe iarba proaspata , am dechis portbagajul si am rascolit tot pana ce am dat de el . Am privit prin imprejurimi si m-am decis sa merg undeva , nu se stie unde cu speranta ca daca ma voi pierde se vor da afise cu mine , care sa ajunga la mama , si aceasta sa vina sa isi recupereze fiica pierduta .Aberam. 
Am mers pana am ajuns intr-un parc care semana cu acelea unde vin batraneii sa citeasca ziarul , sa plimbe cainele si sa se intalneasca cu alti batranei sa se planga de bolile pe care le sufereau .
M-am asezat pe o banca , am aprins betisorul fermecat si am privit norisorul de fum diluat pe care il expiram lenes .
Mesteam cu grija ultimele intamplari si fara sa imi dau seama in mintea mea faceam un plan de evadare . Mi-am spus sa mai petrec ceva timp in locul acela , era un loc calm iar mama probabil nu isi facea griji pentru mine fiind absorbita de discutiile cu Sevda , m-am decis sa o las mai moale , in fond , nu voiam sa stric bucuria mamei si in al doilea motiv : cat era sa stau acolo ?
Am mai aprins o tigara si numaram avantajele : iau o pauza dupa agitatia orasului nostru , dezavantaje : pierd petrecerea , in oraselul ala totul era foarte plictisitor asa ca din prea mult calm puteam inebuni iar daca nu inebuneam muream de coma tabacica daca mai continuam cu tutunul .
-Ce faci aici ? se auzi o voce , dar nu am bagat-o in seama , nu cunosteam pe nimeni acolo .
Cineva imi pusese mana pe umar , iar cand am ridicat capul era Rahl .Avea o figura amuzata iar eu probabil aratam jalnic , cu ochii holbati , parul ravasit si machiajul curs.
-Dansez , ce ti se pare ca fac ?
 Ma calcau pe nervi intrebarile de genul acesta , ma vedea ca fumez si ma intreba ce fac, bine , in mod normal ar fi trebuit sa ma simt jenata dar mi-am pastrat expresia fetei destul de serioasa .
-Da , ahh , imi poti da o tigara ? a intrebat jenat .
M-a mirat dar am scos doua tigari si i le-am intins.
-Cine e tipa ? a intrebat cineva .
Pana acum nu observasem dar mai erau trei persoane cu el .
-O prietena de familie , a scuipat Rahl.
M-m uita urat la el in speranta ca il deochi sau ceva de genul , am ridicat o mana drept salut , m-am ridicat de pe banca si am vrut sa plec . 
-De ce nu stai cu noi ? m-a intrebat fata ce era cu ei prinzandu-ma de mana .Avea maini micute , moi si fine , extrem de placute , iar tonul ii era vesel . 
-Ahh , nu vreau sa il supar pe Rahl , desi ,bineinteles nu asta era motivul ,voiam sa plec si sa fiu lasata in pace.
-Rahl nu se supara .Haide , stai cu noi , eu sunt Maya .
Spre uimirea mea imi placea tipa , ceva in ochii ei caprui imi spunea ca nu e mereu asa fericita , ceea ce era bine .
-Seyren , am chitait eu .Si m-am surprins cat de tare mi sa subtiat vocea , asa ca m-am rusinat . 
Maya a zambit cu toata gura , aratandu-si dintii ca la o reclama pentru periute .
In schimb Rahl se uita de parca ii cazuse un meteorit in cap , imi venea sa ii iau tigarile , tigara mai exact , deja isi aprinsese una , turc idiot . 
-Nu esti obligata sa ramai Seyren , Maya e amabila , a spus Rahl .
Stai ca ti-o intorc .
-Oh dar mi-ar face placere .
Victorie !
-De cand fumezi tu ?
Opa , ma prins cu garda jos .
-De ... ceva vreme .
-Aha . 
-Sper ca nu ai sa dai fuga sa ma parasti .
-Nu , nu sunt atat de imatur . 
-Nu ?  intrebat Maya zambind rautacios . 
Da , imi placea din ce in ce mai tare de ea . 
-Nu . 
Era timpul sa ma opresc sau dormeam in garajul familiei lui de acum . 
-In fine , el este Yuri si cel care care vorbeste la telefon e Jonathan . 
Ce pot spune despre ei era ..ambii erau al naibii de draguti . Yuri avea un par brunet tuns ciudat , ravasit si niste ochi verzi ca de jad , iar Jonathan parul saten , un chip mai bland , mai linistit , atragator . 
Desi Yuri era mai musculos pot spune ca pe moment mi-a placut mult mai mult de Jonathan deoarece cand a terminat discutia la telefon si s-a intors a zambit intr-un mod superb , in schimb ce Yuri se uita la mine ca la un perete , nepasator. 

Un comentariu: